šamac

Zajedničkim projektima pomoći povratnike u Šamcu

22.09.2017.
u 15:45

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske (RS) Davor Čordaš razgovarao je danas, tijekom posjete općini Šamac, s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Tuzli Ivanom Bandićem te načelnikom općine Đorđem Miličevićem o programima i projektima za podršku hrvatskim povratnicima na šamačkom prostoru.

- Veoma je bitno da radi bolje koordinacije na terenu uskladimo projekte za povratničku populaciju koje financiraju Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe RS-a i Vlada Republike Hrvatske, a da posebna pažnja bude na projektima održivog povratka - rekao je Čordaš.

Podsjetio je da je Ministarstvo u proteklom razdoblju značajna sredstva izdvojilo za izgradnju i obnovu stambenih jedinica i infrastrukture, te je u značajnoj mjeri podržan i održivi povratak kroz dodjelu novčane pomoći povratnicima. Na prostoru Šamca finacirana su i dva projekta kroz Razvojni program, a sve je urađeno kako bi se osigurali bolji životni uslova kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva u ovoj općini, priopćeno je iz entitetskog Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe.

Najznačajnije aktivnosti koje Ministarstvo implementira na prostoru općine Šamac u 2017. godini su realizacija Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP) i Projekta obnove stambenih jedinica iz sredstava Saudijskog razvojnog fonda (SAF) vrijednosti oko 920.000 KM, u okviru kojih će biti izgrađene 24 stambene jedinice za hrvatske povratnike.

- Jedino sinergijom lokalne zajednice, Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a i Republike Hrvatske možemo ići dalje, podržavajući programe povratka i obnove - istakao je generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić.

Načelnik Milićević je zahvalio ministru na projektima koji su realizirani prethodnih godina, ističući da su spomenuta ulaganja značajno unaprijedila kvalitet života svih stanovnika Šamca.

Zamjenik načelnika općine Šamac Đuro Ivanović istakao je važnost održivog povratka i usmjeravanja podrške stvarnim povratnicima.

Sastanku su prisustvovali i odbornici iz povratničkih naselja u lokalnoj skupštini i predstavnici povratnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?