Zvjezdani pečat

Zagreb, Sarajevo, Novi Sad i Mostar pripremaju se za 15. Večernjakov pečat

05.04.2016.
u 07:00

Svi žele u Europu, svi obećavaju Europu, a Večernjakov pečat dovodi je u BiH, u Hercegovinu, u Mostar... Manje od tjedna ostalo je do početka jubilarnog 15. Večernjakova pečata, koji će se održati u ponedjeljak, 11. travnja, s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Pečat će ugostiti brojne domaće goste i uglednike, kao i državnike iz cijele Europe, koji će iz Mostara poslati jasnu poruku da smo i mi dio europske uljudbe, piše Večernji list BiH.

U žiži javnosti

Pripreme za ovaj veličanstveni međunarodni društveni događaj odvijaju se po cijeloj regiji. U Zagrebu se vrše pripreme oko televizijskog prijenosa, u Sarajevu se piše scenarij i izrađuje pozornica, a u Mostaru finaliziraju završni dogovori o protokolu i dočeku visokih izaslanstava u Mostar, koji će zbog ove manifestacije biti u žiži javnosti.

Nastup na Pečatu uvježbava Europski orkestar maestra Fedora Vrtačnika, sastavljen od vrhunskih glazbenih profesionalaca. Veličanstvenu pozornicu Kosače dodatno će uveličati i sjajni mostarski zbor Pro musica, predvođen maestrom don Draganom Filipovićem. Ova svečana manifestacija postala je nezamisliva bez hercegovačkih mažoretkinja i mostarskih balerina Arabesque, predvođenih Arletom Ćehić.

Na pozornici Kosače bit će ukupno stotinu izvođača. Svi oni jedva čekaju trenutak da se upale svjetla pozornice za izlazak pred publiku u dvoranu.

Regionalne zvijezde

I ove godine na Pečatu će zapjevati ponajveće regionalne glazbene zvijezde, kao što su Sergej Ćetković, “čudo od djeteta” Marko Bošnjak, atraktivna glumica i pjevačica Mila Elegović će otpjevati song iz mjuzikla “Mamma Mia”, Deen, Dalal, Jala i Ana Rucner izvest će bh. pjesmu Eurovizije, a Colonia će opjevati pobjednike i ovogodišnje laureate.

I to, nije sve...Neka imena ostat će za iznenađenje. Za Pečat danima vlada nezapamćeno zaniamnje, najveće u povijesti ove manifestacije. Pomama za pozivnicama je tolika da bi i 10.000 mjesta u Kosači bilo nedovoljno kako bi primilo sve zainteresirane. Na žalost, pozivnice su podijeljene, a onima koji neće moći biti dio spektakla uživo, za utjehu ostaje prijenos iz Mostara koji će moći pratiti uživo na BHT1 i HRT 4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije