Mostar: Dani prava

Zadrić: Praktična obuka bit će od velike koristi studentima prava

ada
Foto: Braco Selimović
1/2
24.05.2016.
u 07:00

Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša otvorio je jučer svečanost “Dani prava 2016.”, koju je organizirao Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru. U predavanju o aktualnim koracima na reformi pravosuđa, ministar Grubeša je istaknuo značaj “približavanja stavova onih koji su u prethodnim godinama bili na različitim stranama”. - Jedna od najvažnijih stvari koje smo u okviru strukturalnogh dijaloga napravili je dogovor da se mora uspostaviti Viši sud BiH. Razdvojili smo politiku od struke i vjerujem kako će podskupina za pravosuđe brzo predložiti i usuglašenu verziju zakona o sudovima, istaknuo je ministar Grubeša.

Sporazum o dugoročnoj suradnji Pravnoga fakulteta i Općinskoga suda Mostar, u oblasti stručnoga i praktičnog usavršavanja studenata, a koji je upriličen u sklopu svečanosti “Dani prava 2016.”, potpisali su dekanica Pravnoga fakulteta Vesna Kazazić i predsjednik Općinskoga suda Mostar Marin Zadrić. - Svrha sporazuma je kako bi suci i stručni suradnici suda u Mostaru praktično izvodili dio nastave, vježbe, simulirana suđenja, analize slučajeva, dakle upoznali studente i s pravnim institutima i njihovom provedbom u praksi, kazala je u izjavi za medije dekanica Pravnoga fakulteta Vesna Kazazić. Prema njezinim riječima, opremanje sudnice financirala je Vlada Republike Hrvatske u iznosu od 380 tisuća kuna.

- Mislim kako će to osigurati da dobijemo pravnike koji će zaista biti praktičari, koji će odgovoriti ovim izazovima suvremene pravničke struke u BiH i u Europskoj uniji. Predsjednik Općinskoga suda Mostar Marin Zadrić kazao je kako ovo nije početak suradnje Pravnog fakulteta i Općinskog suda u Mostaru, te naglasio kako ta suradnja traje već godinama: - Zasigurno će se potpisivanjem ovoga sporazuma proširiti naša suradnja i to bi moralo biti studentima od koristi. Kao studentu nedostajalo mi je praktične obuke. Knjiga je jedno, ali kad uđete u sudnicu i vidite što se sve događa pred vama, onda osjetite što to u knjizi piše. Ponavljam, siguran sam da će praktična obuka biti od velike koristi studentima, istaknuo je za medije Zadrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?