Stožer CZ ZHŽ

Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta

10.04.2020.
u 16:35

Danas je održana 15. sjednica Stožera civilne zaštite Zapadno - hercegovačke županije, a na kojoj su donesene sljedeće Zapovijedi:

Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Zapadno - hercegovačke županije osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste
Za osobe koje trebaju dozvole zbogo odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Ukoliko osoba pruža skrb djeci ili starijim  osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrebština za iste, dozvolu će izdavati lokalni Stožer uz davanje potpisane Izjave.

Zapovijed se primjenjuje od 5 sati 11. travnja 2020. godine i vrijedi do daljnjeg.

Zapovijeda se Upravi za inspekcijske poslove Zapadno - hercegovačke županije angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje svih mjera s ciljem maskimalnog pooštravanja kontrole nad provedbom svih Zapovijedi Stožera CZ Zapadno - hercegovačke županije vezanih za epidemiju korona virusa sukladno važećim propisima i nadležnostima Uprave za inspekcijske poslove.

Građani na ulicama - javnim prostorima moraju poštivati epidemiološke mjere održavanja fizičkog razmaka od minimalno 1.5 metra i obvezno nošenje maske, pamučne trake i slično.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije