pune pesticida

Zabranjen uvoz 10.400 kg mandarina iz Turske

14.02.2019.
u 11:27

Fitosanitarna inspekcija RS zabranila je uvoz 10.400 kg mandarina iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida. Iz Inspektorata RS-a priopćeno je da je zabrana donesena u okviru redovitog pregleda pošiljke hrane biljnog podrijetla pri uvozu te da je riječ o uvozniku sa sjedištem u Brčkom.

Nadležni inspektor je prilikom pregleda pošiljke izvršio uzorkovanje za laboratorijsku analizu radi ispitivanja ostataka pesticida. - Na osnovi izvješća o laboratorijskoj analizi koje je izdao od Institut za vode Bijeljina, u analiziranom uzorku mandarine utvrđena je povećana prisutnost pesticida fenvalerat iznad vrijednosti propisanih pravilnikom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u i na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla - objašnjeno je.

Fitosanitarna inspekcija RS je nedavno uvozniku iz FBiH zabranila uvoz 5400 kg mandarina iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida, a pošiljka je uništena pod nadzorom nadležnog inspektora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?