Sarajevo

Zabrana vožnje auta zbog zagađenja zraka

23.12.2016.
u 07:00

Vlada Sarajevske županije na jučerašnjoj sjednici usvojila je plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Sarajevskoj županiji. Imajući u vidu izražen trend povećanja koncentracija zagađujućih tvari na području Sarajevske županije u zimskom razdoblju, osobito prisutnosti čvrstih čestica (PM10), radi učinkovitog provođenja mjera Vlada SŽ je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite usvojila plan, a pri tome se vodilo računa da on bude provediv.

Tako je ovim planom unesena mjera kojom svi pravni subjekti, ovisno o svojim mogućnostima, mogu izvršiti pomjeranje početka radnog vremena, u cilju rasterećenja kapaciteta javnog gradskog prijevoza i gradskih prometnica.

U odnosu na stari plan, promijenjena je i mjera koja podrazumijeva isključenje svih automobila čiji motori imaju normu manju od Eura 3, a uvedena je nova mjera isključivanja vozila čiji benzinski motori imaju normu manju od Eura 1, a dizelski motori manju od Eura 3.

Razlog je daleko veća emisija čvrstih čestica iz motornih vozila s dizelskim motorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije