Kako se trošio novac

Samo za volontere Nikšićeva vlada izdvojili 93.566 KM poreznih ovbveznika

07.10.2015.
u 07:38

Izdaci su evidentirani u okviru troškova revizije iz oblasti braniteljsko- invalidske zaštite u FBiH iako su volonteri obavljali poslove iz drugih sektora

Odlukom bivše platformaške Vlade na čelu s Nerminom Nikšićem o osiguranju kadrovskih i materijalnih pretpostavki za izvršenje Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko- invalidske zaštite utvrđene su kadrovske i materijalne pretpostavke za izvršenje navedenog zakona, kao i to da federalni ministar može nagraditi članove revizorskog tima za kontrolu koji izvrši pregled najmanje 200 predmeta u kontinuitetu dva mjeseca, piše Večernji list.

Neevidentirani volonteri

Međutim, nije se samo trošilo na zaposlenike, novac su dobivali i volonteri, kao da je ovo ministarstvo neka nevladina udruga pa su im bili potrebni volonteri. Podsjećanja radi, izdaci za volonterski rad u prošloj godini iskazani su u neto iznosu od 93.566 KM po osnovi zaključenih ugovora o volonterskom radu na razdoblje od godinu dana za 20 volontera u skladu sa zaključcima Vlade FBiH. Navedeni izdaci su evidentirani u okviru troškova provedbe revizije iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite u FBiH iako su volonteri obavljali poslove i iz nadležnosti drugih sektora i inspektorata.

No, žalosno je da su revizori morali u ovom slučaju konstatirati kako za ovaj rad nisu evidentirani izdaci prema zakonskim propisima. Imajući u vidu da Ministarstvo na predviđenoj poziciji za volonterski rad nije evidentiralo nastale izdatke, ne može se potvrditi da su nastali izdaci evidentirani na adekvatnoj poziciji u skladu sa zakonskim i ostalim propisima, navode revizori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije