Cvijanović:

Za tri godine mirovina u RS-u uvećane za 11,5 posto

Željka Cvijanović
02.06.2016.
u 13:46

Položaj umirovljenika u Republici Srpskoj danas je mnogo bolji u odnosu na prethodnih razdoblja zahvaljujući zaštiti koju im daje proračunska pozicija broj jedan, ocijenila je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Ona je danas u Tesliću prisustvovala izbornoj skupštini Udruženja umirovljenika RS-a te istakla da je trezorska isplata mirovina u RS-u doprinijela stabilnost isplate, kao i da su u protekle tri godine uvećane za 11,5 posto.

Istakla je da predstoje mnoge aktivnosti radi materijalnog poboljšanja položaja umirovljenika.

- Očekujem da će doći i do smanjenja cijena lijekova, što je takođe značajno za mirovinsku populaciju- rekla je entitetska premijerka.

I potpredsjednica Narodne skupštine RS-a Željka Stojičić je kao jedno od najboljih rješenja entitetskog parlamenta u prethodnom razdoblju navela odluku skupštinske većine da izglasa proračun, izmjene zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju, trezoru, te isplati mirovina iz proračuna, za koje navodi da su donijele sigurnost za sve umirovljenike u RS-u.

Predsjednik Udruženja penzionera Rade Rakulj također je istakao da prelaskom na trezorsku isplatu mirovina, mirovinska populacija "lakše diše" i najavio partnerski odnos u radu s Narodnom skupštinom i Vladom RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije