dogovoreno je

Za tonu peleta izdvajat će se 480 KM plus PDV

pelet
25.08.2022.
u 19:31

Cijena tone peleta na tržištu RS-a u idućem razdoblju bit će 480 KM plus PDV, dogovoreno je na današnjem sastanku u Gospodarskoj komori RS-a.

Goran Račić, predsjednik područne Gospodarske komore Banje Luke, naveo je da već mjesec dana imaju sastanke s proizvođačima peleta te da ih je jako pogodila zabrana izvoza iz BiH u inozemstvo.

- Na sastanku s proizvođačima ogrjevnog drva dogovoreno je da cijena po paleti bude ista kao prošle godine - 180 KM, i to su oni prihvatili - kazao je Račić.

Dodao je da je potrebno da što prije bude ukinuta odluka o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drva i proizvoda od drva koja je na snazi do 21. rujna.

- Pozivam kupce da iskoriste i kupe pelet po ovim cijenama jer nisam siguran da će ova cijena biti iduće godine. Nije realno da cijene budu niže na ovako nestabilnom svjetskom tržištu, tako da ne znamo što će biti - rekao je Račić. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
braca53
10:42 26.08.2022.

Jako isplativo, sa pdv-om tona peleta košta najmanje 561 KM! Tko ima peć na centralno grijanje, troši od tone do tone i pol mjesečno, u prosjeku se griješ 4-5 mjeseci, znači samo na grijanje ide 2500-3000 KM. To je tako da će cijena biti ta, ali znamo da je na terenu sasvim druga, i ona se kreće oko 640KM. Mislim da je to jako skupo grijanje za naš standard, a to potkrepljujem tvrdnjom iz svoga iskustva, pošto se grijem na pelet već 12 sezona, trošio sam 5-6 tona za sezonu, ali je cijena nekada bila i više no duplo manja, pa se nekako moglo, sada, od prije dvije-tri godine je preskupo za naš standard života. Ali mi ne bi bili mi da nismo tvrdoglavi i ne shvatamo da sve više tonemo u ovoj močvari od države, sa ovakvom vlasti, a da pri tomu ne radimo apsolutno ništa, nego pristajemo za ovim kriminalcima na vlasti i oko nje, na njihovu bolesnu retoriku i politiku svađe i mržnje, dok polako propadamo i nestajemo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?