financijska potpora

Za projekte povratka Hrvata u BiH 4,6 milijuna kuna

20.12.2022.
u 08:50

Ukupno je zaprimljeno 252 zahtjeva za sufinanciranjem projekata sa ovoga područja, a državni tajnik Gordan Hanžek potpisao je 55 Ugovora za projekte koji su ispunili uvjete

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje organizirao je u ponedjeljak, 19. prosinca, svečano potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Ukupno je zaprimljeno 252 zahtjeva za sufinanciranjem projekata sa ovoga područja, a državni tajnik Gordan Hanžek potpisao je 55 Ugovora za projekte koji su ispunili uvjete, a za koje je osigurano 4.599.000 kuna (oko 1,2 milijuna maraka) , navodi se na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH. 

Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2023. godinu sredstva u vrijednosti 10 milijuna kuna (oko 2,6 milijuna maraka) za dodjelu financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u BiH koja će provesti Središnji državni ured.
 
Na svečanom potpisivanju ugovora, pored državnog tajnika Gordana Hanžeka, nazočili su i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, kao i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Repubike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?