Široki Brijeg

Za projekte iz kulture i sporta iz proračuna 500.000 maraka

04.05.2021.
u 21:00

Grad Široki Brijeg u ovoj će godini za financiranje projekata iz područja kulture i sporta iz proračuna izdvojiti ukupno 500.000 konvertibilnih maraka. Gradonačelnik Miro Kraljević raspisao je odvojene javne pozive za raspodjelu sredstava, prema kojima će se za projekte iz kulture raspodijeliti 200.000 KM, a za projekte iz sporta 300.000 KM, piše Večernji list BiH. 

Ispunjavanje uvjeta

Da bi se moglo prijaviti na javni poziv, potrebno je zadovoljiti određene uvjete, a dva osnovna i zajednička uvjeta jesu da je nositelj kulturnih ili sportskih aktivnosti registriran u BiH i ima sjedište/prebivalište na području Širokog Brijega te da je realizacija predloženih projekata u interesu Grada Širokog Brijega.

Prijavu za dodjelu sredstava iz područja kulture mogu podnijeti nositelji kulturnih aktivnosti – udruge iz područja kulture, muzeji, kulturno-umjetnička društva, javne ustanove iz područja kulture, a iz područja sporta nositelji sportskih aktivnosti - sportski klubovi, udruge iz oblasti sporta, sportski savezi, sportski klubovi invalidnih osoba, mjesne zajednice koje održavaju sportske manifestacije, sportaši pojedinci koji sudjeluju na međunarodnim natjecanjima. Osim tih općih odrednica, potrebno je ispuniti i dodatne, pojedinačne uvjete. Nositelji kulturnih aktivnosti mogu podnijeti prijavu ako se njihovi programi, projekti i aktivnosti odnose na: zaštitu i očuvanje kulturno-povijesnoga i prirodnoga nasljeđa, na knjižničnu djelatnost, izdavačku, glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost, likovnu, dramsku djelatnost, filmsku i kinematografsku djelatnost, muzejsko-galerijsku djelatnost, tradicionalne umjetničke obrte i uspostavljanje suradnje i razmjene u oblasti kulture.

Kad je riječ o nositeljima sportskih aktivnosti, njihovi programi, projekti i aktivnosti odnose se na: sudjelovanje na ligaškim prvenstvenim natjecanjima koje organiziraju mjerodavni sportski savezi na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) (županijska natjecanja), na području Federacije BiH (federalna natjecanja) ili na području Bosne i Hercegovine (državna natjecanja), na aktivnosti i natjecanja sportskih klubova koji nemaju ligaška natjecanja (turniri i sezonska natjecanja), na organizaciju službenih državnih i međunarodnih natjecanja, na aktivnosti i natjecanja sportskih klubova invalida, na sportske aktivnosti i natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola te studenata, nabavu specifične opreme i rekvizita za sportske udruge, adaptaciju i opremanje sportskih objekata, pripreme i natjecanja perspektivnih sportaša koji su članovi reprezentativnih vrsta (kadeti, juniori i seniori) i koji su postigli zapažene rezultate na federalnoj, državnoj, balkanskoj, europskoj i svjetskoj razini u prethodnoj godini, organiziranje ligaških natjecanja, seminara, manifestacija značajnih za Grad i šire područje te manifestacija koje uključuju masovnije sudjelovanje školske djece i mladeži u cilju poboljšanja zdravlja (rekreativni sport i sport za svakoga).

Prvi javni poziv

- Ovo je prvi put da raspisujemo javni poziv za raspodjelu sredstava za financiranje projekata, kako iz područja sporta tako i područja kulture. I dosad je Grad sustavno podržavao kulturu i sport, tako ćemo i nastaviti, samo smo to na ovaj način željeli pravno uokviriti i da bude što transparentnije. Često volimo reći kako smo jedna od najjačih gospodarskih sredina, ali i jedna od najboljih i najuspješnijih sportskih sredina koja drži do svoje kulture i kulturnih institucija, pojedinaca i udruga - kazao je Toni Galić, viši stručni suradnik za odnose s javnošću u Uredu gradonačelnika Mire Kraljevića. Obrazac za prijavu može se preuzeti na službenoj stranici Grada Širokog Brijega: www.sirokibrijeg.ba, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije