subvencija kamate na kredite

Za pomoć gospodarstvenicima u Tuzlanskoj županiji 60 milijuna KM

novac
08.12.2020.
u 09:04

UniCredit Bank d.d. je s Ministarstvom gospodarstva Tuzlanske županije, potpisala ugovor o plasmanu kredita ukupne vrijednosti 60.5 milijuna KM. Ovom suradnjom, UniCredit Bank i Ministarstvo gospodarstva Tuzlanske županije, pružit će podršku pravnim subjektima s područja Tuzlanske županije  koji obavljaju proizvodne, trgovinske ili uslužne djelatnosti, priopćeno je iz UniCredit Banke. 

Imajući na umu tešku ekonomsku situaciju, uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19, ovim sredstvima pružit će se mogućnost za oporavak i daljnji razvoj gospodarstvenika. Za proizvodnu djelatnost izdvojeno je 26 milijuna 900 tisuća, za trgovinsku 23 milijuna 500 tisuća i za uslužnu djelatnost je izdvojeno 10 milijuna i 100 tisuća KM. Rok za otplatu kredita je do 6 godina, a maksimalni iznos kredita po korisniku je 2 milijuna KM.

“Radi se o subvenciji kamate gdje Vlada Tuzlanske županije subvencionira 3 posto kamate, a banka je ponudila 2,95 posto kamatnu stopu,  što u konačnici znači 0 posto kamata za gospodarsvenike Tuzlanske županije. Pored tih povoljnosti, od 0 posto kamate mi imamo povoljnost da su samo troškovi obrade 0,29 i imamo situaciju da ovi uvjeti daju mogućnost godinu dana grace razdoblja i do 72 mjeseca je rok otplate.”, rekao je Asmir Hasić, ministar gospodarstva Tuzlanske županije. 

"Svjesni smo posljedica koje naši gospodarstvenici trpe, a koje će se osjećati i u narednom razdoblju, stoga vrlo posvećeno radimo na iznalaženju što povoljnijih uvjeta za oporavak njihovog poslovanja. Vjerujemo da će ova sredstva pomoći gospodarstvenicima u Tuzlanskoj županiji, a mi ćemo nastaviti podržavati ekonomiju u kojoj želimo i možemo biti dio rješenja, te nastaviti činiti pravu stvar", izjavio je Almir Gredić, direktor segmenta srednjih preduzeća u UniCredit Bank d.d.

Ovim ugovorom, UniCredit Bank d.d. nastavila je svoje aktivnosti usmjerene podršci lokalnog gospodarstva, s ciljem olakšavanja posljedica koje je globalna pandemija virusa COVID-19 ostavila na domaću ekonomiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije