Za godinu u Bosni i Hercegovini ubijeno 14 žena

22.05.2024.
u 10:44

Za godinu u BiH je ubijeno 14 žena. Najnoviji slučaj u Tuzli ponovo je šokirao javnost, kada se saznalo da je Mujaga Čičkušić, uposlenik UKC-a Tuzla, ubio suprugu i dvoje maloljetne djece te izvršio samoubojstvo.

Prošle godine, 7. svibnja, Muharem Subašić (60) u tuzlanskom naselju Krojčica sjekirom je ubio suprugu Kadu Subašić, piše Avaz.

Mevludin Aljić (58) je 20. kolovoza 2023. u naselju Podgajevi kod Živinica hicima iz vatrenog oružja usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a potom izvršio samoubojstvo. Krajem istog mjeseca u Zavidovićima Mersud Halilović (45) hicima iz lovačke puške ubio je svoju nevjenčanu suprugu Aidu Dendić (33), a potom izvršio samoubojstvo.

Nermin Sulejmanović je 11. kolovoza prošle godine svirepo ubio Nizamu Hećimović. U svom krvavom pohodu ubio je još dva muškarca. Oca i sina, turske državljane, Denisa i Ondera Džengiza.

Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubojstvo svoje nane Mensure Hasanbašić (58), koju je 24. listopada 2023. godine nožem ubo 24 puta. Uslijedio je zločin 7. veljače 2023., kada je pripadnik MUP-a TŽ Elvis Ćustendil s više hitaca iz službenog pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli. 

U Bijeljini, u naselju Velika Obarska, M. V. (18) je 2. prosinca 2023. godine sjekirom ubio majku S. V. (50), čije je tijelo zapalio. U Dobrljinu kod Bosanskog Novog 30. prosinca 2023. Željko Z. (65) ubio je svoju majku Zorku Z. (86) i sestru Ljiljanu K. (58), a potom hicem iz vatrenog oružja izvršio samoubojstvo.  

U Sarajevu je Anel Bećirović 12. studenog 2023. godine, uprkos zabrani prilaska i prilikom predaje djeteta majci, hicem iz pištolja ubio Emiru Maslan.

Selma Baluković (48) ubijena je u Lipnici 20. veljače 2024. godine, a njen partner, mađarski državljanin Erno Szabo Csaki (50) pokušao je izvršiti samoubojstvo.

Refik Mujedinović je 8. svibnja ove godine sjekirom usmrtio suprugu Halidu Mujedinović, a onda otišao Srebrenik, gdje se objesio u dvorištu kuće. U naselju Miljevina kod Foče Radomir Andrić pištoljem je usmrtio suprugu Milevu, a potom sebi oduzeo život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije