Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Za financiranje projekata iz područja socijalne politike 65.000 KM

05. prosinca 2017. u 16:50 0 komentara 58 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanske županije danas je s predstavnicima trideset udruga građana sklopilo Ugovore za financiranje projekata iz područja socijalne politike za 2017. godinu.

Na potpisivanju Ugovora, u ime ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Gorana Opsenice, bila je nazočna Janja Milinković, pomoćnica ministra za socijalnu skrb koja je istaknula da su pravo na dodjelu sredstava dobile registrirane udruge i humanitarne organizacije čiji se djelokrug rada odnosi na brigu i skrb o socijalno ugroženim i isključenim osobama na području Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

''Sredstva su dodijeljena prvenstveno udrugama i humanitarnim organizacijama za projekte koji su, sukladno ciljevima i politici Hercegovačko-neretvanske  županije, usmjereni na: pružanje potpore osobama s invaliditetom u smislu prevazilaženja prepreka u školovanju, rehabilitiranju, resocijaliziranju, i profesionalnom educiranju, pružanje potpore djeci i obiteljima u riziku od razdvajanja kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik socijalnih usluga, promoviranje i zaštitu ljudskih prava, prava djeteta, zaštite od nasilja u obitelji, pomoć žrtvama radnog eksploatiranja, trgovine ljudima i slično, programe razvitka socijalnog poduzetništva, pružanje potpore starijim osobama s naglaskom na aktivnosti s ciljem osvješćivanja problema nasilja nad starijim osobama, te podizanje kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitu domu“, kazala je pomoćnica Milinković.

Inače, za financiranje projekata koji su odabrani nakon Javnoga poziva u Proračunu HNŽ izdvojeno je 65.000 KM.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.