ORAŠJE

Za cestovnu infrastrukturu Vlada PŽ izdvojila 550.000 maraka

10.08.2016.
u 08:00

U Orašju se izvode radovi na uređenju lijeve strane regionalne ceste R 464 na dionici prema kružnom raskrižju. Ovim se rješava problem cestovne odvodnje na toj dionici regionalne ceste te paralelno s tim izgrađuje se pješačka i biciklistička staza te uređuje zeleni cestovni pojas s drvoredom. Nakon obilaska gradilišta u izjavi za javnost predsjednik Vlade PŽ-a Marijan Klaić je kazao:

Uređenje zelenog pojasa

– Projektom se zaokružuje izgled prometnice, koja je već s desne strane uređena na takav način. Radovi su u vrijednosti od 100.000 KM, a sredstva za izgradnju osigurana su u Federalnom ministarstvu prometa i veza, no Vlada PŽ-a također nastavlja projekt kojim će se urediti park ispred sportske dvorane u Orašju (vrijednost oko 200.000 KM) u čemu financijski zajednički sudjeluju Vlada PŽ-a i Federalno ministarstvo prostornog uređenja (po 100.000 KM), kako bi se uredio i zeleni pojas između srednje škole, sportske dvorane i regionalne ceste. Osim ova dva objekta Vlada je započela realizaciju projekata na rekonstrukciji i izgradnji infrastrukturnih objekata, i to iz oblasti cestovne infrastrukture, objekata za zaštitu od visokih unutarnjih voda (rekonstrukcija glavnih hidromelioracijskih kanala) i objekata za zaštitu od štetnih utjecaja visokih voda rijeke Save.

Radovi na ljetnom nasipu

Za cestovnu infrastrukturu Vlada Posavske županije izdvojila je 550.000 KM i u tijeku su natječaji za rekonstrukciju u lokalnim zajednicama. U općinama Odžak i Orašje izvest će se radovi u vrijednosti po 250.000 KM i u općini Domaljevac-Šamac u vrijednosti od 50.000 KM. Započeli su radovi i na rekonstrukciji glavnih hidromelioracijskih kanala. U općini Odžak vrijednost radova je oko 150.000 KM, u općini Orašje oko 140.000 KM i u općini Domaljevac-Šamac oko 50.000 KM. - Što se tiče radova na rekonstrukciji objekata za zaštitu obradivih poljoprivrednih površina od štetnih djelovanja visokih voda u prostoru inundacije rijeke Save, radovi rekonstrukcije su u tijeku na objektu ljetnog nasipa u Domaljevcu u ukupnom iznosu od 200.000 KM. Za taj projekt sredstva su osigurali Vlada PŽ-a zajedno s agencijama UNDP i CRS. U tijeku je izvođenje radova na posljednjoj dionici ljetnog nasipa Basutska u ukupnom iznosu od 90.000 KM, koju također financira Vlada PŽ, izjavio je predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić. (mam)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije