Brotnjo

Za blagdan Cvjetnice u prepunim crkvama slavljene svete mise

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
10.04.2017.
u 07:00

U svim župnim i područnim crkvama broćanskog dekanata jučer je na svečan način proslavljen katolički blagdan Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje, kojom započinje Veliki tjedan - vrhunac korizmene priprave za svetkovinu uskrsnuća Gospodinova.

Jučerašnja liturgija Cvjetnice u Čitluku, Međugorju, Čerinu, Gradnićima i ostalim mjestima diljem Brotnja započela je procesijom vjernika predvođenih svećenicima i ministrantima s križem te obredom blagoslova maslinovih i palminih grančica u uzdignutim rukama mnoštva vjerničkog puka.

Tim simboličnim činom vjernici su se još jednom podsjetili na Kristov mesijanski i trijumfalni ulazak u Jeruzalem u dane prije Pashe i njegove muke koja je uslijedila.

Potom su u prepunim crkvama slavljene svete mise i pjevana Muka Gospodina našega Isusa Krista koju su, uz svećenike, pjevali i članovi župnih zborova.

Jučerašnji blagdan Cvjetnice potaknuo je sva vjernička i hodočasnička srca na ozbiljno promišljanje o otajstvima Velikoga tjedna - danima Kristove muke, trpljenja, smrti i uskrsnuća. Naime, katolički vjernici cijeloga Brotnja i međugorski hodočasnici svjesni su kako se samo tako može spoznati stvarnost velikih tajni i čista srca dočekati najveći katolički blagdan Uskrs te svoj život mnogo lakše prihvatiti onakvim kakav jest. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?