posušje

Za 90 vrtićke djece dogradnja objekta vrijedna 400 tisuća kuna

26.08.2016.
u 10:00

U Posušju se ovih dana krenulo s gradnjom i dogradnjom nekoliko važnih objekata. Tako se na Mokrom docu gradi nova zgrada u lijepom okruženju na zapadnom dijelu, uz dragulj - stadion Mokri dolac. Obnavljaju se i zgrade Osnovne škole Ivana Mažuranića i srednjih škola.

No, najljepša i najveselija priča je velika dogradnja gradskog vrtića “Bajka”. Prije mjesec dana započeli su radovi uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Radi se o sredstvima koje je, prema projektu Odjela za razvoj općine Posušje, vrtić dobio na natječaju koji Vlada Republike Hrvatske svake godine raspisuje za Hrvate izvan domovine.

Završetak do kraja godine

Ravnateljica Dječjega vrtića “Bajka” Željka Martić napomenula je kako sve teče po planu i kako se svi raduju planiranoj dogradnji i završetku radova.

- Vrijednost radova je 400 tisuća kuna i, prema ugovoru, moraju biti gotovi do kraja godine. Zapravo, mi se nadamo da bi radovi mogli biti završeni dok je povoljno vrijeme. Nova pedagoška godina počinje u ponedjeljak, 5. rujna 2016. godine, za naših 90 djece vrtićkog uzrasta, naglasila je za Večernjak ravnateljica Martić. Sve ima pozitivne, ali i negativne strane, potužila nam se skupina Posušana dok smo snimali radove na dogradnji “Bajke”.

Neuspješna privatizacija

Tek malo dalje je nekada slavna Tvornica pila koja godinama propada. Zapošljavala je više od 200 radnika, a sada je u korovu. Privatizacija nije bila uspješna i svi se nadaju skorom rješenju i novom vlasniku koji će taj dio južnog Posušja oživiti i preurediti. Za sada je, “više sramota nego (bivša) ljepota”, rekao nam je u prolazu Ivica iz tog dijela Vojuše.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?