Potpisani ugovori s dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za 2022. godinu

Za 75 projekata iz područja kulture i sporta 260.500 KM

30.04.2022.
u 16:28

Nakon provedenog postupka, objave javnog poziva, prijavljivanja projekata, razmatranja i prijedloga dvaju povjerenstava te objavljivanja rezultata, u Ljubuškom su potpisani ugovori s dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i područja sporta za 2022. godinu.

Pozitivno ocijenjeni

Svečano potpisivanje upriličeno je u Kulturnom centru, a ugovore su potpisali gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, s jedne strane, i s druge predstavnici više nositelja kulturnih i sportskih aktivnosti, čiji su projekti pozitivno ocijenjeni i podržani. Nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić sa suradnicima.

Potpisani su ugovori za ukupno 75 projekata, 36 iz područja kulture i 39 iz područja sporta. Za to je Grad Ljubuški izdvojio ukupno 260.500 KM, i to 90.000 KM za projekte iz područja kulture i 170.500 KM iz područja sporta. Udruga Intro za svoj projekt "Ljubuški jazz festival" dobila je 10.000 KM. Bit će to treći po redu Ljubuški jazz festival, trebao je biti četvrti, no pretprošle godine je zbog korone preskočen.

- Iznimno nam je drago da je naš jazz festival, odnosno jazz radionice iz kojih je festival izniknuo, Grad prepoznao i podržao, a mogu slobodno reći i građani u Ljubuškom. Srž festivala je edukativni dio, a to su sedmodnevne radionice za djecu, odnosno za sve mlade koji žele podignuti na višu razinu svoje muziciranje i naučiti nešto o jazz glazbi, za što nemaju nikakvu drugu prigodu na ovim našim prostorima. Ovo je samo dio naših troškova, ali mi smo prezadovoljni i vrlo zahvalni na dobivenoj potpori - rekla nam je Ivana Zrimšek Šaravanja, predsjednica Udruge Intro.

Ljubuška Podružnica HKD-a Napredak perjanica je kulturnih zbivanja u Ljubuškom. U svom dosadašnjem radu i djelovanju organizirala je više od 200 različitih kulturnih događaja i priredbi. I njoj je dodijeljen iznos od 10.000 KM - za projekt "S Napretkom u Ljubuškom".

- Ovaj način sufinanciranja kulturnih programa je transparentan i vrlo poticajan kako pojedincima tako i udrugama koje nastoje oplemeniti kvalitetu kulturnog života u lokalnoj zajednici. Potpisivanjem ovog ugovora ljubuška podružnica HKD-a Napredak, tijekom godine planira upriličiti niz kulturnih manifestacija s poznatim sudionicima šire književne, kazališne i umjetničke scene, a sve u ozračju 120. obljetnice koju HKD Napredak obilježava ove godine. Ljubuška Podružnica je postala sastavni dio društvenog života Grada koji je to prepoznao i zahvaljujući toj potpori Ljubuški je visoko pozicioniran na regionalnoj kulturnoj karti - kazala je Ivana Barišić, predsjednica HKD-a Napredak, Podružnica Ljubuški.

Hrvatskom košarkaškom klubu Ljubuški odobren je iznos od 8000 KM za projekt "Sudjelovanje na natjecanjima koje organiziraju košarkaški savezi HB i BiH (oprema, sudjelovanje, organizacija)".

Rukometni grad

- Uime svih članova HKK Ljubuški želim zahvaliti svima zaslužnima za ovu potporu te ujedno pohvaliti inicijativu da se proračunska sredstva dijele na ovaj način. Jasno nam je da je Ljubuški rukometni grad, ali ni mi ostali sportovi nismo zaboravljeni i preostaje nam samo da svojim radom i rezultatima opravdamo očekivanja i pruženo povjerenje - kaže Mario Škegro, tajnik HKK Ljubuški.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?