Cijene parkiranja u Mostaru

Za 2000 maraka možete zakupiti godišnje mjesto za parkiranje

10.09.2018.
u 18:00

Posljednje dvije godine oko same stare gradske jezgre, uz usluge parkiranja koje nudi Grad Mostar, “niknulo” je i nekoliko privatnih parkirališnih prostora koji nude usluge od minimalno pola sata do cjelodnevnog parkiranja.

Plaćanje SMS-om

Usluga koju Grad Mostar nudi oko stare jezgre na svojim parkirališnim prostorima je standardna. Za cijelu prvu zonu karta stoji 1,50 KM po satu, dok cjelodnevna parkirališna karta iznosi 20 KM. Uplatiti možete na obližnjim parkirališnim satovima postavljenima uz cestu ili slanjem SMS-a. U blizini Staroga grada, ispred velikog hotela u izgradnji, nalazi se privatni parkirališni prostor s oko 60 mjesta, gdje sat vremena stoji 2 KM, dok je cjelodnevna parkirališna karta 10 KM. Kako smo doznali od djelatnika, najviše se prodaju dnevne karte jer turisti provedu više od pola dana u obilasku grada, što im je isplativije. Neki, pak, uzimaju i rezervacije za više dana. Malo dalje, na samome ulazu u staru gradsku jezgru, nalazi se novo, moderno privatno parkiralište. U potpunosti je automatizirano i pod videonadzorom. Parkiralište, koje raspolaže s oko 40 mjesta za parkiranje, pruža usluge od minimalno pola sata do godišnje karte. Cijena parkiranja za pola sata je 2 KM, a za sat vremena ovisi o tome u kojem razdoblju dana želite parkirati automobil. Ako je to između 10 i 20 sati, morat ćete izdvojiti 4 KM po satu, a od 20 do 10 sati izdvojit ćete 2 KM po satu. Cjelodnevna parkirališna karta stoji 20 KM, a oni koji žele kupiti godišnju kartu za to će morati izdvojiti čak 2000 KM. Lucija iz Slovenije kaže nam kako su za nju to realne cijene parkiranja, a ne kao u nekim turističkim mjestima, gdje su vrtoglavo visoke. - Mislim da su za većinu turista i prihvatljive, što se vidi iz toga kako je teško naći parkirališni prostor.

Dubrovnik najskuplji

U Dubrovniku smo nedavno ispred dubrovačkih zidina za sat vremena parkiranja morali izdvojiti vrtoglavih 10 eura. Znam da se Dubrovnik ubraja u elitni turizam, ali 10 eura za sat je previše. Za taj novac u Mostaru možete parkirati auto na cijeli dan - kaže Lucija. U blizini Starog mosta nalazi se manji parkirališni prostor za 10-ak automobila, gdje je sat vremena parkiranja 4 KM, dok je cjelodnevna parkirališna karta 20 KM, i to je najskuplje mjesto za parkiranje u gradu na Neretvi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?