ugledni list

Washington post objavio kartu zemalja koje su uvele sankcije Rusiji: BiH i Srbija "mimo" Europe

Washington post
23.02.2023.
u 20:44

Na karti je prikazana Bosna i Hercegovina, koja uz Srbiju čini jednu od jedine dvije zemlje iz ovog dijela Europe koje se nisu pridružile restriktivnim mjerama protiv Kremlja

Ugledni Washington Post objavio je članak u kojem analizira globalne podjele u svijetu izazvane izbijanjem rata u Ukrajini.

Uz ocjenu da se podjele produbljuju, autori su priložili kartu Europe na kojoj su prikazane zemlje koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji. Na karti je prikazana Bosna i Hercegovina, koja uz Srbiju čini jednu od jedine dvije zemlje iz ovog dijela Europe koje se nisu pridružile restriktivnim mjerama protiv Kremlja, piše Klix.ba

U petak se navršava godina dana od početka ruske agresije na Ukrajinu, a BiH i Srbija su i dalje jedine zemlje na putu prema Europskoj uniji koje Rusiji nisu uvele sankcije.

Od Srbije se očekuje da uvede sankcije Rusiji, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno kako se približava trenutak kada će Beograd morati uvesti sankcije Rusiji i da po tom pitanju očekuje neusporedivo snažnije pritiske Zapada.

Što se BiH tiče, situacija je puno kompliciranija. Dok se jedan entitet, Federacija BiH, zalaže za praćenje politike EU i uvođenje sankcija Rusiji, drugi, Republika Srpska, oštro se protivi tome i inzistira na neutralnosti.

Ključne riječi

Komentara 1

NO
No1
01:03 24.02.2023.

A... zakaj niste objavili kartu svijeta kao i Washington post?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije