Srbijanski premijer

Vučić: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH

Aleksandar Vučić
29.12.2016.
u 16:15

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je u četvrtak u razgovoru s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom kako su najveći interesi Srbije stabilnost u regiji i dobri odnosi sa susjednim zemljama te ponovio kako Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da se i integritet RS-a mora poštovati.

"Srbija će u skladu s Daytonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet Srpske i neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je, pak, kako je situacija u BiH vrlo složena i komplicirana te da se srpski narod nalazi, kako je kazao "pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, osobito Veleposlanstva SAD-a, ali i bošnjačkog rukovodstva".

"Republika Srpska se osjeća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bosansko-hercegovačkoj zajednici", naglasio je Dodik.

Vučić i Dodik razgovarali su na sastanku o situaciji u regiji, odnosima u BiH, te odnosima Srba i Bošnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije