Srbijanski predsjednik

Vučić: Presuda Mladiću očekivana, ishod suđenja u nije iznenađenje

Aleksandar Vučić
22.11.2017.
u 14:40

“Svi smo znali da će to biti ishod, ne postoji nijedan čovjek odavde da to nije znao”, rekao je Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u srijedu, nakon izricanja presude ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću u Den Haagu, da je presuda generalu Mladiću očekivana te da ishod suđenja u Srbiji nije iznenađenje, ali da on kao šef države ne može komentirati nepravomoćnu presudu.

“Svi smo znali da će to biti ishod, ne postoji nijedan čovjek odavde da to nije znao”, rekao je Vučić, komentirajući presudu kojom je ICTY Ratka Mladića danas nepravomoćno osudio na doživotni zatvor, pren0osi Fena. 

“Za poštivanje svojih žrtava morat ćemo se sami pobrinuti”, rekao je Vučić i poručio kako "danas nije dan ni za radost, ni za tugu, već da vidimo kakvu budućnost želimo, ni pred kim ne spuštajući glavu".

“Moj poziv građanima Srbije jeste da počnemo od danas gledati u budućnost - kako čuvati mir i stabilnost u regiji, kako da nam djeca žive bolje, kako ćemo otvarati više tvornica... I da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od radničkog znoja, i svake druge vrste znoja, stvaramo bolju Srbiju za nas", rekao je Vučić.

On je naglasio kako je “Srbija poštovala sve žrtve drugih naroda”, ali kaže kako “nije siguran da je isti pijetet bio i prema srpskim žrtvama”.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?