susret u Srbiji

Vučić: Da se više nikad ne ponovi vrijeme iz '90. kada smo postavljali blokade na Drini

vucic
N1
23.01.2017.
u 20:23

"Postoji odluka u srbijanskoj Vladi da nam se nikada više ne ponovi vrijeme iz '90. godina kada smo jedni drugima postavljali blokade na Drini. Pitala me je i Angela Merkel zašto ne podržavam sankcije protiv Dodika. Pružio sam joj isti odgovor", kazao je Vučić.

Mir i stabilnost su naš prioritet. To iz Beograda poručuju premijer Srbije i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. Razgovarali su o ekonomskoj suradnji, a neizbježna tema bilo je uvođenje sankcija predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Najprije je postrojena garda, pa izaslanstvo dvije Vlade. A onda je stigao gost za koga je priređen svečani doček. U vrijemenu velikih političkih napetosti u BiH, Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić iz Beograda šalju pomirljive poruke.

"Mogu kazati evo i u moje i u ime mog dragog prijatelja i uvaženog premijera Vučića, mir i stabilnost smatramo najvažnijim prioritetima", poručio je predsjedtelj Vijeća ministara BiH.

A mir i stabinost u regiji pod stalnim su izazovima. Jedna od tih izazova su sankcije Miloradu Dodiku. Srbija ih neće uvoditi, izričit je srbijanski premijer.

"Postoji odluka u srbijanskoj Vladi da nam se nikada više ne ponovi vrijeme iz '90. godina kada smo jedni drugima postavljali blokade na Drini. Pitala me je i Angela Merkel zašto ne podržavam sankcije protiv Dodika. Pružio sam joj isti odgovor", kazao je Vučić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH tvrdi da ni u Feredaciji BiH nisu sretni što je Dodik na crnoj listi najmoćnije zemlje svijeta.

"Permanentno anitdaytonsko djelovanje je dovelo do toga, i ja očekujem da će to biti dobra pouka za sve u BiH da će lideri koji su to radili promijeniti svoju retoruku i okrenuti se ka ekonomskim, životnim pitanjima", naglasio je Zvizdić.

Na ekonomskim pitanjima insistirali su Zvizdić i Vučić. I zato tvrde da su više razgovarali o tome kako Sarajevo i Beograd povezati autoputem nego o napadu na premijera Srbije u Potočarima.

"Zaista očekujem da će se kompletna istraga završiti što prije, da će sudionuci biti otkriveni i procesuirani", kazao je Zvizdić, dok je Vučić dodao:

"Mislim da njihovi organi rade. Radili, ne radi li to nikada neće biti prepreka razvoju dobrosusjedskih odnosa".

Za što još bliže odnose - u Beogradu je dogovoreno formiranje radne grupe za održavanje 11 mostova koji preko Drine i Save povezuju Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?