Potvrđeno za Večernjak

Vranduk 
će graditi Končar i Euro-Asfalt

04.04.2018.
u 11:00

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je zamjenu pa će, umjesto austrijskog Strabaga, suizvođač hidroelektrane Vranduk na rijeci Bosni biti kompanija Euro-Asfalt, neslužbeno se doznaje od izvora bliskog provođenju te procedure. Sada se očekuje da taj papir konačno stigne u središte Elektroprivrede BiH nakon čega bi preostala formalnost da se investitor složi s tim i potpiše novi sporazum. Poslije toga nastavili bi se radovi na izgradnji hidroelektrane Vranduk na rijeci Bosni nakon što je propao posao s austrijskim Strabagom.

Najavili tužbu

Ta kompanija prošle je godine prekinula sporazum s EP BiH nezadovoljna financijskim detaljima. Strabag je, naime, ponudio najnižu cijenu s Končarom, no onda su tražili dodatna sredstva, na što Elektroprivreda BiH nije pristala. Od tada su zaustavljeni radovi na izgradnji prve hidroelektrane u sustavu EP BiH sa sjedištem u Sarajevu. No, tu nije kraj mukama s tim ugovorom...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije