mnogima omiljen desert

Volite Pavlovu tortu? Donosimo recept za roladu u kojoj ćete uživati!

INSTAGRAM @TONKINA_KUZINA
06.06.2020.
u 09:15

Sezona je jagoda je pri kraju, no i dalje ih stignemo ubaciti u kolače. Ako vam je ponestalo ideje kako ih kombinirati, inspirirajte se receptom Tonke Radić Čobanov s Instagram-profila Tonkina kužina koja je s nama podijelila recept za Pavlovu roladu. Pavlova torta mnogima je omiljen desert pa vjerujemo da će i ova rolada dobiti mnoge obožavatelje. Bitno je napomenuti da se jagode mogu zamijeniti i nekim drugim voćem, primjerice malinama ili borovnicama, sve ovisi o sezoni. Diva.hr prenosi Tonkin recept. 

Za početak, tostirajte lješnjake, približno dvije šake, no sve ovisi o vlastitom ukusu. Tostirajte ih na tavice, stavite u krpu i odstranite ljusku. Pripremite i desetak jagoda, no i njihova količina ovisi o ukusu pojedinca. 

Za beze kore potrebno je:

5 bjelanjaka

200 g šećera u prahu

1 žlica ocsta

1 žličica gustina

malo vanilije - burbon ili vanilin šećer

Pećnicu zagrijte na 180°C, a na lim od pećnice stavite papir za pečenje. Bjelanjke miksajte dok ne postanu pjenasti. Postepeno dodajte šećer (na tri puta) i miksajte dok se ne rastopi. Kad uzmete malo smjese i protljate je među prstima, ne smije se osjetiti šećer. Dodajte ocat, gustin i vaniliju pa ručno promiješajte. 

Na pek papir stavite tostiranje lješnjake koje ste prethodno utisnuli. Rasporedite smjesu preko papira za pečenje. Pecite 10 minuta na 180°C, smanjite na 160°C i pecite još 10-15 minuta, ovisno o pećnici. Kora se mora dobiti laganu zlatnu boju, ali ostati mekana. 

Dok se kora peče, pripremite još jedan papir za pečenje i posipajte ga šećerom u prahu s malo cimeta. Kad je kora gotovoa, prebacite je s gornjom stranom na papir sa šećerom u prahu s malo cimeta i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, odvojite papir za pečenje.

Dok se kora hladi, operite i izrežite jagode na kockice, stavite u sito i pospite vanilin šećerom. Bitno je da jagode puste višak vode kako ne bi vodu kasnije pustile u kolaču. 

Sastojci za punjenje

250 g mascarponea

250 ml slatkog vrhnja

1 žlica šećera u prahu

bourbon vanilija

malo cimeta

Miksajte zajedno mascarpone i slatko vrhnje, dodajte šećer, vaniliju i cimet. Premažite koru s kremom, rasporedite voće i pospite s još malo tostiranih lješnjaka. Zarolajte pomoću papira za pečenje. Ukrasite po želji i dobro ohladite. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije