ŠIROKI BRIJEG

Vodovod u Ljubotićima i Dobrkovićima, uvodi se novo zanimanje slastičar

02.05.2019.
u 12:00

Vijećnici Gradskoga vijeća Široki Brijeg na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno su usvojili prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada Širokog Brijega za 2019. godinu, piše Večernji list BiH. 

Rebalansom proračun iznosi 14,971.100 konvertibilnih maraka. Rebalans je omogućio kredit kod Razvojne banke. Kako je istaknuto, u 2019. godini planirano je utrošiti 1,300.000 konvertibilnih maraka, dok se ostatak kredita u iznosu od 1,700.000 konvertibilnih maraka prenosi u sljedeću, 2020. godinu.

Procjene šteta od vjetra

Utrošak sredstava od kredita planiran je za rekonstrukciju lokalnih cesta, izgradnju vodovodne mreže Ljubotići i Dobrkovići, zatim za uređenja parka “Sajmište” i rekonstrukciju prometnice u mjestu Gradac.

Širokobriješki gradski vijećnici jednoglasno su usvojili i odluku o dopunama odluke o uvođenju zanimanja slastičar u Srednjoj strukovnoj školi. Zahtjev za ovu odluku uputila je Srednja strukovna škola Široki Brijeg.

Također je jednoglasno usvojeno izvješće o procjeni šteta nastalih djelovanjem prirodne nepogode (orkanskoga vjetra) na području Širokog Brijega. Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, zajedno sa stručnim povjerenstvima za procjenu šteta, obavilo je procjenu na materijalnim dobrima, objektima komunalne infrastrukture i ostalim materijalnim dobrima na kojima je nastala šteta.

Ukupan procijenjeni iznos šteta prouzročenih orkanskim vjetrom iznosi 431.309 konvertibilnih maraka.

Usvojena su i izvješća javnih ustanova Centar za socijalni rad, Hrvatski kulturni dom, Narodna knjižnica i Dječji vrtić Trnoružica.

Narodna knjižnica Široki Brijeg uistinu je prepoznata kao obrazovno-kulturno središte Širokog Brijega. Javna ustanova Hrvatski kulturni dom u protekloj godini bila je mjesto velikog broja različitih kulturnih priredbi i manifestacija.

Angažiran i defektolog

Dječji vrtić Trnoružica u protekloj je godini, kako je istaknuto, osigurao odgovarajuće uvjete za normalno provođenje svih programa koji su planirani zahvaljujući odgajateljima i drugom pomoćnom osoblju.

U izvješću je istaknuto i to kako je povećan i broj djece s poteškoćama u razvoju zbog čega je angažiran defektolog.

Također, angažirani su i asistenti koji pomažu djeci s poteškoćama u razvoju kako bi što kvalitetnije provodili program prilagođen njima.

Informacija o radu Crvenog križa za proteklu, 2018. godinu primljena je na znanje na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća Široki Brijeg.

Prema izvješću, u protekloj godini održano je 14 akcija darivanja krvi, a prikupljeno je 600 doza te dragocjene tekućine.

U bazi se, kako je tom prigodom istaknuto, nalazi 781 darivatelj krvi, a ona uključuje i one koji su krv dali barem jedanput u posljednjih pet godina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?