Jačanje suradnje

Vodiči iz BiH i Hrvatske vježbali snalaženje u zimskim uvjetima

15.12.2015.
u 07:15

Potpisan je i sporazum o suradnji stanica planinarskih vodiča Sarajevo i Mostar u oblasti jačanja vodičke službe BiH

Planinarski vodiči iz Sarajeva, Splita, Zagreba i Mostara okupili su se za vikend na planini Visočica radi vodičke vježbe koja je za cilj imala njihovo dodatno usavršavanje, ali i unapređenje vodičke djelatnosti i razvoj vodičke službe uopće. Ta vježba realizirana je u skladu sa sporazumom o suradnji stanica planinarskih vodiča Sarajevo, Split i Zagreb.

Sudjelovalo je 25 vodiča iz sastava stanica planinarskih vodiča Sarajevo, Split, Zagreb i Mostar, uz asistenciju dvojice instruktora vodičke službe HPS-a. Iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo navode kako je vježba sadržavala aktivnosti u zimskim uvjetima poput kretanje planinara po snježnim i zaleđenim terenima uz korištenje opreme za zimske uvjete, vježbu spašavanja samoizvlačenjem i izvlačenja iz pukotina...

- U praktičnom smislu zajednička vodička vježba imala je za cilj usavršavanja i dopunu stečenih znanja i iskustava - navodi se.

Potpisan je i sporazum o suradnji stanica planinarskih vodiča Sarajevo i Mostar u oblasti jačanja vodičke službe BiH. Dogovorene su i vježbe u organizaciji ostalih stanica vodiča. Cilj je postignut, vježba ocijenjena uspješnom i na vodičima je to provesti na terenu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?