SJEDNICA

VMBiH: BiH poboljšava sigurnost za odlaganje radioaktivnog otpada

OTPAD
05.05.2016.
u 13:54

Vijeće ministara BiH odobrilo je Državnoj regulatornoj agenciji za radijacijsku i nuklearnu sigurnost da poduzme sve neophodne mjere i radnje radi uspostavljanja privremenog centralnog skladišta radioaktivnog otpada u BiH koje bi se realiziralo uz pomoć misije EUFOR-a, a pod nadzorom i kontrolom Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost.

Agencija će provesti sve potrebne stručne procedure za njegovo otvaranje u skladu sa zakonskom regulativom, uključujući sigurno prikupljanje, prijevoz i skladištenje radioaktivnog otpada.

Na ovaj način bit će reducirana privremena skladišta na različitim lokacijama u BiH te izvršen  siguran prijevoz otpada na jednu lokaciju koju će kontrolirati Državna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost uz ekspertsku pomoć EUFOR-a, čime BiH poboljša sigurnost u ovoj oblasti.

Riječ je, između ostalog, o skladištenju radioaktivnih gromobrana, preostalih opasnih  materijala u firmama koje više ne rade te vojnog otpada, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije