Sejdić - Finci

Vlasti trebaju uskladiti Ustav BiH i izborni sustav s presudom

'TO GO WITH AFP STORY BOSNIA-EUROPE-RIGHTS-MINORITY-ROMA: Roma community leader in Bosnia, Dervo Sejdic is seen reding a newspaper in Sarajevo, on Novemebr 2, 2010. Sejdic concfrmed that he had filed
'ELVIS BARUKCIC'
23.12.2015.
u 07:00

Jučer se navršilo šest godina kako BiH ne uspijeva provesti presudu Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci protiv BiH". "BiH, kao članica Vijeća Europe, ima obvezu riješiti ovo pitanje. Provedba presude u predmetu 'Sejdić-Finci' ići će u korist svima u BiH. Ova presuda predstavlja jasnu osnovu na kojoj je moguće štititi i njegovati raznolikost koja obogaćuje i jača strukturu bh. društva", izjavio je visoki predstavnik Valentin Inzko. Ova godišnjica je dobra prilika da još jednom podsjetimo organe BiH da trebaju uskladiti Ustav ove zemlje i njezin izborni sustav s presudom Europskog suda za ljudska prava i Europskom konvencijom o ljudskim pravima. "Suština presude je da se osigura da svaki građanin BiH uživa ista prava kada je u pitanju sudjelovanje u javnom životu. Radi se o uklanjanju diskriminacije iz društva", zaključio je jučer u izjavi za medije visoki predstavnik Valentin Inzko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?