Herceg primio Milasa

Vlade RH će nastaviti skrbiti o Hrvatima izvan Hrvatske

herceg milas
11.04.2016.
u 16:56

Milas je kazao kako je njegov današnji posjet potvrda neupitnog opredjeljenja Vlade RH za nastavak stalne skrbi o Hrvatima izvan RH

Predsjednik Vlade HNŽ, dr. sc. Nevenko Herceg, zajedno sa savjetnikom akademikom prof. dr. sc. Jakovom Peharom i dr. sc. Goranom Opsenicom, ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi, primio je danas u svom uredu Zvonku Milasa, novoimenovanog predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan RH. 

Predsjednik Herceg, ujedno i predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, iskoristio je današnji susret da još jedanput iskreno čestita predstojniku Milasu na imenovanju, te ga upoznao s aktualnim događanjima i radom Vlade HNŽ. Govorio je i o projektima na području HNŽ koji su realizirani ili je njihovo realiziranje u tijeku uz potporu Republike Hrvatske.

„Sveučilište u Mostaru, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, studentski domovi, očuvanje kulturne baštine, mediji, institucije kulture i prosvjete, samo su dio konkretnih primjera potpore Republike Hrvatske“, kazao je predsjednik Herceg, zahvaljujući na do sada učinjenom, te izražavajući uvjerenje kako će se ovakva potpora nastaviti i dodatno osnažiti.

Predstojnik Milas, kojemu je današnji posjet Mostaru i HNŽ, prvi službeni posjet Bosni i Hercegovini i prvi izvan Republike Hrvatske, zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama, službenom pozivu i srdačnom prijamu, kazavši kako je njegov današnji posjet potvrda neupitnog opredjeljenja Vlade RH za nastavak stalne skrbi o Hrvatima izvan RH.

„Ustav RH jasno je definirao naše obveze kada su u pitanju Hrvati izvan RH i mi ćemo nastaviti započete te, nadam se, stvoriti potrebne preduvjete kako bi potpora, kroz konkretne projekte, bila još snažnija na korist, kako Hrvatima tako i svim građanima BiH“, kazao je predstojnik Milas.

U sklopu posjeta, predstojnik Milas posjetio je gradilište Studentskog doma za siromašne studente u Mostaru, te se kroz razgovor s fra Ikom Skokom, gvardijanom Franjevačkog samostana, upoznao s napretkom radova.

„Početna sredstva od milijun kuna za ovaj projekt donirala je Vlada Republike Hrvatske na čemu smo iskreno zahvalni. Donaciju smo iskoristili za uklanjanje u ratu porušene zgrade, iskop podrumskih prostorija i betoniranje“, kazao je fra Iko, podsjetivši na to kako je planirana izgradnja objekta za smještaj 100 studenata, pučke kuhinje za 200 osoba, Međunarodnog centra za dijalog, book crossing-a i savjetovališta.  Također, izrazio je nadu da će se potpora Republike Hrvatske ovom projektu nastaviti, kako bi se započete aktivnosti završile u što skorijem roku i Dom otvorio vrata korisnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?