održana sjednica

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Vlada Županije Posavske
18.04.2024.
u 21:15

Vlada Županije Posavske je usvojila je na sjednici u četvrtak u Orašju Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za zaštitu okoliša.

Za realizaciju ovog Programa u Proračunu Županije Posavske za 2024. godinu predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 430.000,00 KM.
Osigurana proračunska sredstva ovog granta planirana su, uz ostalo, za sufinanciranje ugradnje solarnih panela fizičkim osobama za vlastite potrebe i ugradnje toplinskih pumpi na objektima individualnog stanovanja na području Županije Posavske.

Potom za sufinanciranje projekata za unaprjeđenje upravljanja komunalnim otpadom, izgradnju transfer stanica, uspostavu sustava odvojenog prikupljanja otpada, povećanje stupnja reciklaže otpada, izgradnju reciklažnih dvorišta, sortirnicu komunalnog otpada i nabavu opreme i strojeva, sufinanciranje izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i sufinanciranje projekata i aktivnosti na promociji zaštite okoliša i zaštite prirode, te izradu projektne dokumentacije u svrhu realizacije aktivnosti upravljanja otpadom i upravljanja zaštićenim područjima "Starača" i "Tišina".

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u Gradu Orašje i općini Domaljevac-Šamac za 2024. godinu. Procijenjena vrijednost javne nabave je 599.000,00 KM bez PDV-a.

Uz to, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave usluge nadzora nad izvođenjem radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u Gradu Orašje i općini Domaljevac-Šamac za 2024. godinu. Procijenjena vrijednost javne nabave je 9.000,00 KM bez PDV-a.

Nadalje, dana je suglasnost Vladi Županije Posavske za javnu nabavu radova izgradnje vatrogasnog doma u Donjoj Mahali. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 350.000,00 KM bez PDV-a.

Također, usvojen je Program utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za financiranje visokog obrazovanja. Za realiziranje šest programa u Proračunu predviđena su sredstva u iznosu od 120.000,00 KM.

Vlada je priopćila i da je usvojena Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu na ime ispunjenja ugovorenih obveza prema visokoškolskim ustanovama u iznosu od 50.350,00 KM za tri fakulteta Centra studiranja u Orašju pri Sveučilištu Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije