"Stela" u nadležnosti Vlade HNŽ

Vlada se povukla iz neumskog hotela

16.06.2016.
u 07:00

Vlada FBiH prihvatila je inicijativu na prijedlog Ministarstva okoliša i turizma FBiH i podržala zahtjev Vlade HNŽ-a i informaciju Agencije za privatizaciju u FBiH (APF), koji se odnose na brisanje HUTP-a “Salus hotel Stela” d.o.o. Neum s liste gospodarskih društava u kojima Vlada FBiH vrši ovlasti temeljem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH, piše Večernji list BiH.

Vlasništvo

Odlukom Vlade HNŽ-a o utvrđivanju liste gospodarskih društava prema kojima ovlasti i obveze po temelju državnoga kapitala vrši Vlada županije, na listu su, uz ostala gospodarska društva, uvršteni HUTP “Salus hotel Stela” Neum i HTD “Zenit Bro” Neum. HUTP “Salus hotel Stela” bio je gospodarsko društvo s dvojno iskazanom imovinom. Pravomoćnim sudskim presudama okončani su svi sudski postupci koji su se vodili za navedeni hotel te je u sudski registar upisan državni kapital u vlasništvu FBiH sa 62,4335% i kapital u vlasništvu “Bumesa” d.o.o. Split od 37,5665%. Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a svojim je rješenjem, u predmetu utvrđivanja minimalnih uvjeta i kategorizacije ugostiteljskog objekta, utvrdilo da HUTP “Salus hotel Stela” d.o.o. Neum ispunjava propisane opće i posebne uvjete kojima mora udovoljiti ugostiteljski objekt te je razvrstan u kategoriju hotela koji se označava trima zvjezdicama.

Na listi samo “Stela”

Agencija za privatizaciju HNŽ-a je, dvaput, raspisivala javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju državnog kapitala ovog hotela, a planom privatiziranja za 2016. predviđeno je raspisivanje i trećeg javnog poziva. U svom zahtjevu Vlada HNŽ-a je istaknula kako ostala gospodarska društva s liste, prema kojima Vlada HNŽ-a vrši ovlasti i obveze temeljem državnog kapitala, a čija je imovina bila dvojno iskazana i koja su bili predmet sudskih postupaka, nisu uvrštena na listu gospodarskih društava u kojima Vlada FBiH vrši ovlasti na temelju državnoga kapitala iz nadležnosti FBiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije