Diaspora Invest

Vlada SAD-a USAID-ovim projektom podržava prijenos znanja iseljeništva prema tvrtkama u BiH

19.04.2024.
u 07:39

Otvoren je mentorski program koji omogućava kompanijama sudjelovanje na konferencijama, kao i radionicama prijenosa znanja

Vlada Sjedinjenih Američkih Država USAID-ovim projektom “Diaspora Invest” podržava aktivnosti prijenosa znanja iz bosanskohercegovačke dijaspore prema kompanijama u BiH.

S tim u vezi otvoren je mentorski program koji omogućava kompanijama sudjelovanje na konferencijama, radionicama prijenosa znanja i podršku “jedan na jedan” s bosanskohercegovačkim stručnjacima iz inozemstva.

Program podržava dolazak stručnjaka iz dijaspore u suradnji s lokalnim partnerima Bosanskohercegovačko-američkom akademijom umjetnosti i znanosti, Asocijacijom biznis servis lidera (ABSL), Asocijacijom za internetsku trgovinu “eComm” u BiH, Tershouse, Tehnološkim parkom Intera i Academy387 u organizaciji aktivnosti prijenosa znanja od koristi za razvoj mikro, malih i srednjih poduzeća u zemlji.

- Na poziv se mogu prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća registrirana kao d. o. o. ili d. d. u Bosni i Hercegovini te će izabrani u okviru podrške primiti jednog mentora/mentoricu iz dijaspore koji odgovara njihovim potrebama i zahtjevima. Aktivnosti uključuju sudjelovanje u konferencijama i drugim programima lokalnih partnera te izravnu komunikaciju u kojoj će stručnjaci iz dijaspore prenijeti znanje, kontakte i dobre prakse prema domaćim kompanijama - stoji u pozivu.

Krajnji rok za prijave je 20. travnja 2024. godine. Inače, projekt “Diaspora Invest” aktivno radi na involviranju dijaspore u razvoj Bosne i Hercegovine, a dosadašnja iskustva pokazuju kako je riječ o iznimno značajnim aktivnostima koje pomažu u podizanju životnog standarda u brojnim lokalnim zajednicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije