Višković s umirovljenicima

Vlada RS-a će, ovisno o mogućnosti, raditi na povećanju mirovina

mirovina
04.07.2023.
u 19:23

Premijer Višković naveo je kako je poboljšanje položaja i standarda umirovljenika među prioritetima u radu Vlade RS-a

Premijer Republike Srpske Radovan Višković sastao se s izaslanstvom Udruge umirovljenika Republike Srpske, koje je predvоdio predsjednik Udruge Ratko Trifunović. Na sastanku je istaknuta vrlo dobra suradnja između Vlade Republike Srpske i Udruge umirovljenika te je razgovarano o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja položaja i materijalnog standarda najstarije populacije u Republici Srpskoj, navedeno je nakon sastanka. Tijekom razgovora predstavnika vlasti i umirovljenika napravljen je i osvrt na tematiku mogućnosti povećanja mirovina.

Premijer Višković naveo je kako je poboljšanje položaja i standarda umirovljenika među prioritetima u radu Vlade Republike Srpske te da će Vlada, u ovisnosti o proračunskim mogućnostima, raditi na povećanju mirovina i poboljšanju ukupnog položaja umirovljenika u RS-u. Uz to, bilo je riječi i o rehabilitaciji. Tako je na sastanku istaknuto da se program topličke rehabilitacije umirovljenika odvija prema planu i bez zastoja te da je Vlada Republike Srpske u proračunu osigurala sredstva za te potrebe, istaknuto je pritom.

Višković je informirao izaslanstvo Udruge umirovljenika Republike Srpske o aktualnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a tijekom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim aktualnima pitanjima.

Jučer održanom sastanku nazočio je i predsjednik Skupštine Udruge umirovljenika Republike Srpske Slobodan Brdar, kao i ravnatelj Zavoda MIO Republike Srpske Mladen Milić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije