Intervju: Drago Vrbić, ravnatelj Agencije za privatizaciju FBiH

Vlada očekuje u proračunu 65 milijuna KM od privatizacije 6 kompanija

22.06.2016.
u 07:00

Država nije dobar domaćin i tek dovršetkom procesa privatizacije državnih poduzeća BiH može očekivati značajnije učinke u gospodarstvu i društvu. Tog je mišljenja ravnatelj Agencije za privatizaciju Federacije BiH Drago Vrbić, koji ističe da aktualna Vlada čini značajne napore da bi se taj proces okončao.


Gospodine Vrbiću, čak 53% državne imovine još uvijek je neprivatizirano. Kako gledate na tu činjenicu, kao i na dosadašnje rezultate privatizacije u FBiH?

- Zakon o privatizaciji poduzeća donesen je 1998. godine i do sada je privatizirano 42 posto državnog kapitala i imovine. Početni kapital neprivatiziranih poduzeća doživio je smanjenje, uglavnom kao rezultat lošeg poslovanja. Vidljiv je zastoj u procesu privatizacije. Kada se, međutim, promatra sam proces privatizacije, za njega se ne može reći da je loš, nego je loša sveukupna slika u gospodarstvu na što utječe niz čimbenika, što je i sam proces privatizacije učinilo dosta pasivnim...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?