potpisan ugovor

Vlada Njemačke dodjeljuje 500.000 eura za humanitarno deminiranje u BiH

financijska pomoć
23.05.2016.
u 20:12

 Njemačka je danas ponovo potpisala ugovor sa "Norwegian People’s Aid" (NPA), čime nastavlja pružati podršku humanitarnom deminiranju u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanjem još jednog ugovora u iznosu od oko 500.000 eura sa NPA, veleposlanik Savezne Republike (SR) Njemačke u BiH Christian Hellbach potvrdio je nastavak dugogodišnjeg angažmana Njemačke u oblasti humanitarnog deminiranja.

NPA s tom podrškom može nastaviti aktivnosti deminiranja na području Doboja/Usore, gdje se sa čišćenjem  lokacija otpočelo  prošle godine.

Ukupna financijska pomoć SR Njemačke u oblasti humanitarnog deminiranja u BiH u ovoj godini iznosit će 1,7 milijuna eura. Ostala će sredstva firmama iz BiH biti dodijeljena kroz tender koji objavljuje partnerska organizacija "Enhancing Human Security" (ITF).

Njemačka Vlada od 1997. podržava humanitarno deminiranje u BiH, a do sada je u tu svrhu stavila na raspolaganje oko 32 milijuna eura, priopćeno je iz Veleposlanstva SR Njemačke u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?