Susret s Nasutionom

Vlada Indonezije će podržati gospodarstvenike koji žele intenzivnije ulagati u BiH

22.05.2017.
u 13:56

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su danas ministra ekonomskih poslova u Vladi Republike Indonezije Darmina Nasutiona. Članovi bh. predsjedništva izrazili su zahvalnost Indoneziji za podršku i pomoć koju pruža BiH.

Tijekom susreta je ocijenjeno da se tradicionalno dobri bilateralni odnosi dviju zemalja trebaju unapređivati. Istаknuto je da su dvije zemlјe i do sada dobro surađivale, u rаzličitim mеđunаrоdnim оrgаnizаciјаmа i kао zеmlје člаnicе UN-a.

Ivanić i Izetbegović su naglasili opredijeljenost za unapređenje bilateralne suradnje dviju prijateljskih zemalja na svim poljima, posebno na polju ekonomije. Istaknuli su važnost prisustva mnogobrojnog izaslanstva gospodarstvenika iz Indonezije na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, što je, kako je rečeno, najbolji pokazatelj interesa Indonezije za ulaganja u BiH. Kazali su da je BiH zanimljiva na planu investicija, zbog svojih prirodnih bogatstava i geografskog položaja.

Razgovarano je i o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu, drvnu i namjensku industriju, te o suradnji u oblasti turizma.

Na sastanku je bilo riječi i o putu Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji, te je istaknuto da će BiH i Indonezija, s približavanjem BiH članstvu u EU, imati priliku za užu suradnju u sklopu jačanja veza zajednice europskih s azijskim zemljama.

Ministar ekonomskih poslova Nasution je rekao kako Indonezija podržava BiH, te je izrazio spremnost na unapređenje suradnje, posebno u ekonomskom segmentu. Naglasio je da će Vlada Indonezije podržati gospodarstvenike koji žele intenzivnije ulagati u BiH.

Sastanku je nazočio i Tugomir Čuljak, savjetnik člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije