MOSTAR

Vlada HNŽ-a pokrovitelj međunarodne konferencije o zdravstvenom osiguranju

29.09.2022.
u 21:42

U organizaciji Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije, uz suorganizaciju Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Liječničke i Farmaceutske komore HNŽ-a i Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a, danas je otvorena trodnevna 2. Konferencija s međunarodnim sudjelovanjem ''Zdravstveno osiguranje u sustavu zdravstva – Uloga i izazovi''.

U pozdravnom govoru, predsjednik Vlade dr. sc. Nevenko Herceg čestitao je organizatoru, ravnatelju ZZO-a HNŽ-a Radi Bošnjaku i njegovim suradnicima, kao i svim ostalim suorganizatorima ovoga važnog događaja, kazavši kako ne dvoji u to da će Konferencija ponuditi odgovore na čitav niz pitanja i poteškoća s kojima se susreće sustav zdravstvenoga osiguranja.

''Kao i u svakoj znanstvenoj i stručnoj disciplini, upravo su susreti i razmjena stečenih iskustava ključ pokretač promjena nabolje. Dionici zdravstvenoga sustava, ne samo iz našega županijskog pa ne samo i iz našega entitetskog sustava, k tomu ovako interdisciplinarno strateški okupljeni, imat će što kazati na postavljene teme, što će svakako ponuditi inovativna i, prije svega, konstruktivna rješenja za učinkovitiji zdravstveni sustav, a to je cilj koji nas spaja'', poručio je Herceg dodavši kako organizatori Konferencije u Vladi HNŽ-a imaju snažnu potporu jer i ona sama želi iskoristiti svaku mogućnost za unaprjeđenje zdravstvenog sustava u svim njegovim segmentima.

''Naše je jasno opredjeljenje osigurati  vrhunski, učinkovit, sveobuhvatan i svima dostupan skup zdravstvenih usluga kako za područje HNŽ-a tako i za područje susjednih županija koje gravitiraju našoj središnjoj bolnici odnosno specifičnim zdravstvenim uslugama Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Svima nam je zajednički cilj zdravstvenu skrb učiniti dostupnijom, učinkovitijom, kvalitetnijom i financijski održivom, a ovakvi su susreti jedan od važnih koraka u tomu smjeru'', zaključio je Herceg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije