Nikšić potvrdio

Vlada Federacije BiH osigurat će podršku projektima Međureligijskog vijeća BiH

24.10.2023.
u 18:02

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, te zamjenici federalnog premijera Toni Kraljević i Vojin Mijatović sastali su se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s predstavnicima Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini (MRV BiH).

U izaslanstvu MRV-a BiH su bili predsjedavajući Skupštine MRV-a BiH i predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci, član Izvršnog odbora Muhamed Jusić, te predstavnice Sekretarijata Helena Martinović i Ajša Mahmutović.

Predsjedatelj Skupštine MRV-a BiH Jakob Finci informirao je domaćine o povoijesti i aktivnostima ove nevladine organizacije koja od 1997. godine promovira vrijednosti zajedničkog života pripadnika vjerskih zajednica u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i o načinima njihovog financiranja.

Istaknuto je da MRV BiH kroz svoje aktivnosti radi na pomirenju i izgradnji građanskog društva kroz međureligijski dijalog, te da imaju 18 lokalnih odbora za međureligijsku suradnju, kao i da planiraju uspostaviti mrežu žena vjernica.

Naglasili su kako većinu projekata financiraju međunarodne organizacije, te da im je podrška Vlade FBiH, koju su imali do 2022. godine, važna i za nastavak njihovog rada i provođenja projekta.

Istaknuli su raditi i na rješavanju sustavnog financiranja Vijeća.

Federalni premijer i zamjenici premijera pružili su podršku radu ovog vijeća, te istakli značaj njegovog djelovanja na prostoru BiH. Naglasili su da će podrška njihovim aktivnostima od Federalne vlade biti osigurana i u ovoj godini, te da će od naredne godine biti prepoznata kao proračunska stavka.

- Vlada Federacije BiH osigurat će podršku projektima Međureligijskog vijeća, jer smatramo važnim da Vijeće funkcioniše. Cijenimo vaš rad i spremni smo za suradnju - rekao je premijer Nikšić.

Gosti su zahvalili premijeru i zamjenicima federalnog premijera na razumijevanju, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije