Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada FBiH zadužila Poreznu upravu da osigura olakšice sportskim kolektivima

24. travnja 2020. u 11:07 0 komentara 67 prikaza

Vlada Federacije BiH jučer je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, zadužila Poreznu upravu FBiH da sportskim kolektivima i poslovnim subjektima koji nisu obuhvaćeni Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, izazvanih pandemijom korona virusa, a s Poreznom upravom FBiH imaju zaključene sporazume o plaćanju dugova javnih prihoda na rate, ili o odgođenom plaćanju, odobri neplaćanje sporazumnih rata, odgođenog poreznog duga i tekućih obveza u razdoblju do isteka 30 dana od dana prestanka stanja nesreće.

Ova uprava je dužna i sportskim kolektivima i drugim subjektima koji nisu obuhvaćeni ovim zakonom, a u primjeni imaju ugovore o reprogramu duga za poreze i doprinose, osigurati prekid prinudne naplate i aktiviranja sredstava osiguranja po ugovoru o reprogramu, kao i obračun zatezne kamate u razdoblju trajanja stanja nesreće i 30 dana od dana nakon njegovog prestanka.

Porezna uprava je zadužena da, za isto razdoblje, osigura prekid prinudne naplate i aktiviranja sredstava osiguranja po ugovoru o reprogramu, kao i obračun zatezne kamate za ugovore o izmirenju dospjelog duga prema javnim poduzećima, zaključene u skladu s Odlukom Vlade FBiH o utvrđivanju povoljnijih uvjeta za zaključivanje ugovora o izmirenju dospjelog duga prema javnim poduzećima.

Federalna vlada je Poreznu upravu FBiH zadužila i da, preko svojih županijskih ispostava, osigura izdavanje potvrda sportskim klubovima za ispunjavanje uvjeta za dobivanje natjecateljskih licenci nadležnih krovnih međunarodnih sportskih asocijacija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.