sjednica

Vlada FBiH o povećanju mirovina u FBiH

novac
26.04.2018.
u 13:23

Vlada Federacije BiH danas je na redovitoj sjednici razmatrala informaciju o povećanju mirovina. Kako je navedeno, Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje je odluku o akontativnom usklađivanju mirovina donio u skladu s odredbama člana 79. Zakona o MIO. Tom odlukom, sve mirovine s izuzetkom najviših i onih ostvarenih u 2018. godini, povećavaju se za 3,5 posto. Odlukom o akontativnom usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2018. godini, koje će, također, biti povećane za 3,5 posto.

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja, mirovine će biti usklađivane sljedećeg mjeseca, s izuzetkom minimalnih koje se povećavaju za 3,5 posto, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Pored povećanih mirovina za travanj, korisnici će pri isplati, koja će biti u petak 4. svibnja, dobiti i razliku između mirovine isplaćene za ožujak i uvećane mirovine. 

Donesena je odluka o akontativnom usklađivanju mirovine jer statistički podaci o rastu bruto domaćeg proizvoda još nisu službeno objavljeni.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu uvećanih mirovina isplaćenih za travanj i razlike za ožujak s uračunatim troškovima, su oko 170 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?