Nove mjere

Vjenčanja u ZHŽ-u: Najviše 200 uzvanika, svima će se mjeriti temperatura

vjencanje
Pixabay
31.08.2020.
u 17:30

Prema Zapovijedi svadbene svečanosti mogu imati najviše 200 uzvanika s tim da prostor održavanja treba imati najmanje 4 kvadratna metra po osobi

Na 29. izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koja je održana u ponedjeljak, 31. kolovoza, u zgradi Vlade ŽZH razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Županiji i donesena je Zapovijed kojom se reguliraju svadbene svečanosti na prostoru Županije.

Prema Zapovijedi svadbene svečanosti mogu imati najviše 200 uzvanika s tim da prostor održavanja treba imati najmanje 4 kvadratna metra po osobi. Broj uzvanika i raspored sjedenja je potrebno najkasnije tjedan dana prije održavanja svadbene svečanosti dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH, priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

Dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s točnim popisom uzvanika, a na dan svadbe potrebno je osigurati beskontaktno mjerenje temperature uzvanika prije ulaska u prostor svadbene svečanosti. Za sva druga okupljanja vrijedi ograničenje od 50 osoba u zatvorenim prostorima i 100 osoba na otvorenom prostoru.

Podsjetimo, na prijedlog Stožera civilne zaštite ŽZH, Vlada ŽZH je na 64. sjednici održanoj u četvrtak, 27. kolovoza, donijela Odluku o proglašenju stanja nesreće na području Županije Zapadnohercegovačke prouzrokovane širenjem zarazne bolesti koronavirusa (COVID-19). Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi će nastaviti djelovati kao savjetodavno tijelo Stožera CZ ŽZH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije