Briga za okoliš i zdraviji život

Vitez treća općina po smanjenju otpada i njegova zbrinjavanja

08.10.2018.
u 11:21

Komunalno poduzeće Vitkom Vitez, uz pomoć Općine Vitez i društva za postupanje otpadom Ekopak d.o.o., nabavilo je dva kamiona za odvoz otpada.

Plan iz 2011. godine

Ovom je prigodom u prostorijama poduzeća Vitkom održan sastanak s direktorom toga poduzeća Igorom Miličevićem, direktoricom Ekopaka Amelom Hrbat te načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjakom-Matićem. Direktorica Ekopaka Amela Hrbat kazala je kako Ekopak surađuje s 15 općina u Federaciji BiH, a općina Vitez je treća općina po smanjenju otpada i njegova odgovarajućeg zbrinjavanja.

- U Federaciji BiH dosad nije bilo općine koja je 100 posto pokrivena koševima za otpad. Vitez je uspio u tome. Poduzeće Ekopak može dati svoj doprinos kada i Općina prepozna upravljanje otpadom kao jedan od prioriteta - naglasila je. Istaknula je kako je za uspjeh ovakvih projekata i odgovorno zbrinjavanje otpada izuzetno važna potpora Općine kao institucije. Prema planu koji je donesen 2011. godine, Općina Vitez predvidjela je 70 do 80 posto pokrivenosti općine koševima za otpad. Do kraja godine ta će brojka iznositi 100 posto, a izuzetno je važno istaknuti i da svi eko-otoci u općini Vitez imaju urbanističku dozvolu. Mjesna zajednica Lupac predstavljala je problem koji je nedavno uspješno riješen. Svako kućanstvo u ovoj mjesnoj zajednici dobilo je vlastiti koš, a naselje je dobilo i vlastiti eko-otok. Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić kazao je kako je komunalno poduzeće stvar opće društvene zajednice i koristi za tu zajednicu. Zato je cilj općine Vitez da komunalno poduzeće Vitkom svake godine funkcionira bolje i da uvjeti života stanovnika budu bolji.

Cilj osnažiti poduzeće

- Zahvaljujem poduzeću Ekopak što je podržalo ovaj projekt. Cilj je osnažiti poduzeće koje će u budućnosti imati više zaposlenih i veću učinkovitost - naglasio je načelnik Bošnjak-Matić. Plan poduzeća Vitkom Vitez i Općine Vitez je da svako kućanstvo ima vlastite koševe za sortiranje otpada - kažu iz Općine Vitez.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?