Vitez: Policija uhitila mještane koji prosvjeduju protiv izgradnje hitroelektrane

N1
24.08.2017.
u 09:57

U mjestu Kruščica kod Viteza jutros oko 5 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca MUP-a SBŽ i mještana koji prosvjeduju protiv izgradnje hidroelektrane.

Prema riječima sudionice prosvjednog skupa sve je počelo rano jutros, oko 5 sati, kada su na stigle mašine i specijalci koji su zahtjevali od demonstranata da se sklone.

"Mi smo sjele na most. Blizu 40 ženskih osoba odbilo se skloniti, a onda su oni počeli da nas tuku. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhitili. Udarali su žene, nastao je haos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi oko očiju", kazala je za N1 sudionica prosvjeda.

Prema njihovim riječima, skup u Kruščici je trebao dobiti podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mjesto kraj Viteza.

"Ovo nam je država", poručila je uplakana žena.

U MUP-u Srednjobosanske županije za N1 su kazali da je izvršena deblokada puta Vitez - Kruščic.

"Problem je postojao duže vrijeme. Policija je imala nadležnost da osigura nesmetan prolazak i put je sada prohodan. Drugih informacija o ozlijeđenim ili upotrebi sile za sada nemamo", rečeno je za N1 u MUP-u SBŽ.

Podsjetimo, ekipa N1 televizije je jučer posjetila demonstrante koji u šatorima spavaju više od 20 dana. Oni tvrde da bi izgradnjom dvije hidroelektrane ovo izletište bilo u potpunosti uništeno. Cijeli prilog možete pogledati OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?