sastanak

Visoki predstavnik i njegov prvi zamjenik sastali se sa članovim SIP-a

09.05.2017.
u 17:56

Visoki predstavnik Valentin Inzko i prvi zamjenik visokog predstavnika Bruce G. Berton sastali su se danas sa članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) s kojima su razgovarali o situaciji u vezi s Centrom za edukaciju SIP-a.

Tema razgovora bili su i predstojeći opći izbori, kao i aktivnosti radne grupe koja analizira i predlaže modalitete za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u Bosni i Hercegovini.

Inzko je napomenuo da SIP ima ključnu ulogu u obučavanju članova općinskih izbornih komisija i biračkih odbora u pogledu primjene Izbornog zakona i izbornih propisa, te u provođenju obuke političkih subjekata o pravilima financiranja političkih stranaka.

Ukazao je na potrebu da Centar za edukaciju što prije otvori svoja vrata.

Uz zahvalnost SIP-u te članovima radne grupe na njihovom radu, Inzko je kazao da je jedan od rezultata njihovog rada i prijedlog za uvođenje novih tehnologija čime će se poboljšati efikasnost i transparentnost izbornog procesa, a koji je dostavljen Vijeću ministara BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz OHR-a.

- Svi koraci koji će dovesti do transparentnijeg i efikasnijeg provođenja izbora i bržeg objavljivanja izbornih rezultata su u interesu građana i međunarodne zajednice - rekao je Inzko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije