opći iz bori

Više stranaka predalo kandidacijske liste do 16 sati

09.07.2018.
u 17:28

Među brojnim drugim strankama, Hrvatska demokratska zajednica 1990 predala je posljednjeg dana roka, do 16.00 sati, u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine kandidacijske liste za predstojeće listopadske opće izbore u BiH.

Predsjednik te stranke Ilija Cvitanović nakon toga je novinarima izjavio da su u okviru koalicije Hrvatskog zajedništva, Središnjem izbornom povjerenstvu prijavljene liste za sve razine vlasti i sve izborne jedinice u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Cvitanović naglašava kandidaturu jedine žene za članicu Predsjedništva BiH, dr. Diane Zelenike. On to kvalificira kao značajan iskorak i uvjeren je da će koalicija, kvalitetnim i mladim kadrovima učiniti zaokret na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Kandidacijske liste prijavila je popodne i Naša stranka. Generalni tajnik Nihad Uk također je izjavio da ona ima kandidate za sve razine uključujući i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, za što je kandidiran Boriša Falatar.

I drugi kandidati su, po riječima generalnog tajnika, veoma kvalitetni, što će, kako se on nada, prepoznati birači Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Sejfudin Tokić izjavio je da će Bošnjački pokret participirati u koalicijskom odnosu s A-SDA i da su SIP-u prijavljene liste s imenima više od 400 kandidata za sve razine vlasti.

U svim izbornim jedinicama ova koalicija ima kandidate za državnu razinu, pa Tokić očekuje da će nakon izbora participirati u svim parlamentima i apsolutno pobijediti u nekim županijama, prvenstveno u Unsko-sanskoj.

Popodne, u predviđenom roku do 16.00 sati, liste je među brojnim drugim strankama prijavila i Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović.

Sadašnji državni zastupnik te stranke Zaim Backović je izjavio da su kandidirani članovi za sve razine osim za Predsjedništvo BiH.

Najmanje što ova stranka očekuje od predstojećih izbora su za 50 posto bolji rezultati nego dosad, izjavio je Backović.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije