Zastupnički dom FBiH

Više stranaka nastavilo konstituirajuću sjednicu bez SDA i HDZ-a

klix.ba
27.11.2018.
u 17:06

Zastupnici više stranaka nastavili su kasno popodne konstituirajuću sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iako je predsjedatelj u dosadašnjem mandatu Edin Mušić, nakon što su novoizabrani članovi Doma položili zakletvu, u dotadašnjem dijelu zasjedanja rekao da će naredne točke dnevnog reda biti obrađene u nastavku čiji će termin biti poznat naknadno.

Mušić, kao i ostali članovi SDA, te zastupnici koalicije predvođene HDZ-om BiH, napustili su skupštinsku dvoranu nakon tog Mušićevog obrazloženja, ali su članovi više drugih stranaka koje su se usprotivile odgađanju ostali u dvorani tvrdeći da imaju kapacitet nastaviti konstituirajuće zasjedanje i bez stranaka koje su otišle. 

U sali su ostali poslanici SDP-a BiH, DF-a, Naše stranke, SBB-a BiH, PDA, Naroda i pravde.

Oni su se usprotivili odgađanju kad je Mušić rekao da nema mogućnosti da danas bude izabran predsjedatelj Doma za naredni četvorogodišnji mandat. Po njegovim riječima, iako su novoizabrani zastupnici položili zakletvu, službeni prijedlog za budućeg predsjedatelja Doma treba stići od zastupničkih klubova, a oni nisu i formalno konstituirani te do Mušića nije stigao prijedlog s tih adresa.

Prije Mušićevog odgađanja daljnjeg tijeka sjednice, Damir Mašić iz SDP-a BiH je rekao da ta stranka te još DF i Naša stranka imaju prijedlog da predsjedatelj u narednom mandatu bude Elvir Karajbić, također član SDP-a BiH.  

Novi saziv Zastupničkog doma Parlamenta FBiH konstituira se nakon provedenih općih izbora u Bosni i Hercegovini, na kojima je, za ovu parlamentarnu razinu, najviše zastupničkih mjesta, 27, osvojila SDA, dok SDP BiH ima 16 mandata, koliko i koalicija predvođena HDZ-om BiH.

Ostale stranke osvojile su manje mandata od njih.
 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
07:39 28.11.2018.

Parlament "pročišćen" od zagađenja ustaša.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?