Pojačane kontrole

Više od polovine kontroliranih vozača u RS počinilo prekršaj

22.06.2020.
u 12:20

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su od 18. do 21. lipnja na području tog bh. entiteta proveli akciju pojačane kontrole u prometu te u činjenu prekršaja zatekli 6.425 od ukupno 10.823 kontroliranih sudionika u prometu.

Kod 576 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a 84 su lišena slobode zbog utvrđenih više od 1,5 g/kg alkohola u organizmu.

Iz entitetske policije u priopćenju dodaju da je pet vozača uhapšeno zbog prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, dok je njih 19 odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 707 osoba, a 79 zbog prijevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica.

Sankcije su izrečene i zbog upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje u prometu i to za 44 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, kod 398 vozila je utvrđena tehnička neispravnost, a 2.496 vozača sankcionisano je zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila.

Prilikom kontrola u prometu, na području Policijske stanice Ugljevik, u putničkom vozilu pronađeno je oko 57,7 grama opojne droge ″speed″, kao i marihuana ukupne mase 6,4 grama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?