Projekt

Više od 2000 mladih u kampanji prevencije nasilja

23.12.2015.
u 07:00

"Svaki pojedinac može dati svoj doprinos u prevenciji nasilja i tako svijet učiniti ljepšim mjestom za život", bila je poruka kampanje podizanja svijesti o prevenciji nasilja nad djecom, koju je u okviru projekta "Aktivizmom mladih protiv nasilja u Općini Novo Sarajevo" provela Asocijacija XY u partnerstvu s Vijećem mladih Općine Novo Sarajevo u osnovnim školama s tog područja. Više od 2000 mladih sudjelovalo je u akciji, a zadatak im je bio 'uslikati' poruku protiv nasilja i fotografiju objaviti u komentarima na Facebook stranici. Volonteri su uz to informirali osnovce o načinu participacije u online akciji prevencije nasilja. Projekt se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokracije IV – LOD IV" koji financira Europska unija iz sredstava IPA u iznosu od 2 mil. eura. Prema riječima koordinatorice projekata Dajane Cvjetković, kampanja je protekla u znaku tolerancije i prevencije nasilja nad najmlađima. Osam osnovnih škola sudjelovalo je u kampanji prevencije nasilja preko društvene mreže Facebook, ali i školskih aktivnosti", pojasnila je Cvjetković. Održan je i okrugli stol pod imenom "Nasilje među vršnjacima i kako ga prevenirati", na kojem su pored stručnog i osposobljenog kadra sudjelovali i predstavnici Vijeća roditelja uz aktivno sudjelovanje. - Posebna vrijednost događaja bila je poticanje izravnog, konstruktivnog dijaloga između učenika i učenica s roditeljima, osobljem škole i volonterima Asocijacije XY o mogućnostima prevencije nasilja u budućim zajedničkim aktivnostima. Roditelji su iskazali potrebu za edukacijom o prevenciji cyber nasilja i upotrebe interneta, a mladi želju za aktivnijim sudjelovanje u projektima škole i nevladinog sektora. Generalni zaključak okruglog stola bio je da roditelji zanemaruju ulogu društvenih mreža u životu djece i cyber nasilje kao jedan od najprisutnijih oblika nasilja, navodi koordinatorica projekta Asocijacije XY Cvjetković. *

Svaki pojedinac i pojedinka mogu dati svoj doprinos u prevenciji nasilja i tako svijet učiniti ljepšim mjestom za život", bila je poruka kampanje podizanja svijesti o prevenciji nasilja nad djecom, koju je u okviru projekta „Aktivizmom mladih protiv nasilja u Općini Novo Sarajevo" implementirala Asocijacija XY u partnerstvu sa Vijećem mladih Općine Novo Sarajevo u osnovnim školama sa tog područja. Više od 2000 mladih sudjelovalo je u akciji a zadatak im je bio uslikati poruku protiv nasilja i sliku objaviti u komentarima na facebook stranici. Volonteri su uz to informirali osnovce o načinu participacije u online akciji prevencije nasilja. Projekt se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokracije IV – LOD IV" kojeg financira Europska unija iz sredstava IPA u iznosu od 2 mil. eura. Prema riječima koordinatorice projekata Dajane Cvjetković kampanja je protekla u znaku tolerancije i prevencije nasilja nad najmlađima. Osam osnovnih škola sudjelovalo je u kampanji prevencije nasilja putem društvene mreže facebook ali i školskih aktivnosti" pojasnila je Cvjetković. Održan je i okrugli stol pod imenom "Nasilje među vršnjacima i kako ga prevenirati" kojem su pored stručnog i osposobljenog kadra sudjelovali i predstavnici Vijeća roditelja uz aktivno sudjelovanje. -Posebna vrijednost događaja bila je poticanje direktnog, konstruktivnog dijaloga između učenika i učenica sa roditeljima, osobljem škole i volonterima Asocijacije XY o mogućnostima prevencije nasilja u budućim zajedničkim aktivnostima. Roditelji su iskazali potrebu za edukacijom o prevenciji cyber nasilja i upotrebe interneta, a mladi želju za aktivnijim sudjelovanje u projektima škole i nevladinog sektora. Generalni zaključak okruglog stola bio je, da roditelji zanemaruju ulogu društvenih mreža u životu djece i cyber nasilje kao jedan od najprisutnijih oblika nasilja" navodi koordinatorica projekta Aosicijacije XY Cvjetković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije