drevno svetište

Više od 2 000 vjernika na Uskrsni ponedjeljak u Podmilačju

Župa Podmilačje
02.04.2024.
u 19:56

U drevnom svetištu i Župi Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju više od 2 000 vjernika sudjelovalo je na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja na misi koju je predvodio fra Jozo Marinčić, bivši provincijal Bosne Srebrene.

Koncelebrirali su domaći župnik i upravitelj Svetišta u Podmilačju fra Filip Karadža i četvorica svećenika franjevaca. U homiliji, referirajući se na evanđeosko čitanje, fra Jozo je naglasio da je navještaj Evanđelja uvijek i ponuda koju čovjek može prihvatiti ili odbaciti, prenosi Nedjelja.ba

 

Foto: Župa Podmilačje

 

„Tko Gospodina prihvati s vjerom u svoje srce, on će ga u životu i susresti. Upravo kao ove vjerne žene. One jesu prepune straha, ali Isus im govori: Radujte se! Ne bojte se! Uskrs je blagdan radosti! Radosno iskustvo Kristova uskrsnuća i s njim povezana nada i vjera u uskrsnuće svakoga. Kao vjernici pozvani smo tu radost Kristova uskrsnuća živjeti i drugima svjedočiti. Na to nas poziva i današnje evanđelje, koje nam skreće pozornost na temeljne razlike između onih koji su otkrili radost uskrsnoga jutra i onih koji su se potpuno zatvorili mogućnosti prihvaćanja Isusa Krista kao Uskrsloga Gospodina po kojemu je svijet spašen. (…)

Uskrsni nam ponedjeljak tako zajedno sa svetim Matejem stavlja pred oči snagu radosti po kojoj spoznajemo da smo spašeni te nas u tom smislu potiče da tu radost pokazujemo kroz cijeli svoj život, a posebno kroz cijelo sveto vazmeno vrijeme“, istaknuo je fra Jozo.

Poslije mise župnik je pozvao sve vjernike da pogledaju uskrsni igrokaz kojeg je priredila Udruga Stjepan Tomašević, objavljeno je na Facebook stranici župe i svetišta Sv. Ive Podmilačje.

U Podmilačju kod Jajca, na drugi dan Uskrsa, tradicionalno se okupi veliki broj vjernika iz cijele jajačke doline.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?